apple

‘APPLE AIRPODS KOMEN BINNEN ENKELE WEKEN OP DE MARKT’

 
De Airpods zijn tot op heden nog steeds niet in de winkels verschenen. Oorspronkelijk hadden de Airpods al in oktober in de winkel moeten liggen, maar na het uitstel werd al gesuggereerd dat de AirPods mogelijk pas in december of wellicht zelfs pas in januari verkrijgbaar zouden zijn. Apple werkt naar verluidt hard om ervoor te zorgen dat de AirPods nog voor de feestdagen klaar zijn omdat het bedrijf de AirPods ziet als een interessant kerstcadeau.
Apple wordt zelf ook regelmatig gevraagd naar wanneer de AirPods op de markt komen. Heel af en toe antwoord Apple CEO Tim Cook zelf dergelijke mails. In één van die mails heeft Cook aan een klant laten weten dat hij verwacht dat de AirPods ‘binnen enkele weken’ verscheept zullen gaan worden, zo meldt MacRumors.
Tot op heden heeft Apple zelf nog geen officiële uitlatingen gedaan over de beschikbaarheid van haar AirPods. Indien de distributie van de AirPods inderdaad binnen enkele weken start, is het de vraag of de AirPods nog voor de kerst in de winkels zullen liggen. De kans is ook groot dat Apple ervoor kiest de AirPods eerst in de ‘belangrijkste’ landen uit te brengen en de AirPods daarna in andere landen beschikbaar te stellen.
De AirPods van Apple lijken sprekend op de oorstukjes aan de bekabelde headset die Apple al jaren meelevert bij iPhones en iPod touch muziekspelers, echter dan zonder draad. De AirPods van Apple verbinden zich draadloos via bluetooth met een iPhone en beschikken over een ingebouwde batterij en zelfs een processor voor het verwerken van bijvoorbeeld stemcommando’s.
De accu in de AirPods bieden een gebruikstijd tot 5 uur. Bij de AirPods levert Apple een doosje mee met daarin een ingebouwde extra accu waarin de AirPods opgeladen kunnen worden zelfs wanneer er geen stopcontact in de buurt is. De AirPods gaan uiteindelijk 179 euro kosten.