Een persoonlijk uitvaart? Beschilder je eigen doodskist

Een hele persoonlijke tint geven aan je eigen uitvaart? Dat kan door het beschilderen van je eigen doodskist.

Uitvaartondernemer Arthur Nijsten uit Gulpen biedt sinds kort die mogelijkheid. Hij kwam op het idee toen zijn moeder stierf. 

“Het maakte haar afscheid heel speciaal. Toen bedacht ik me om het ook voor andere mensen te doen”, zegt Nijsten. Hij beschildert de kisten met kleurige tekeningen en doet dat in een klein atelier in zijn achtertuin.

Rozen
Hij beschildert kisten op verzoek van nabestaanden van een overledene en hij biedt mensen de mogelijkheid om zelf hun toekomstige doodskist te schilderen. De 77-jarige Wiepkje Hamaker uit Heerlen is daar momenteel mee bezig. De vrouw houdt van rozen en van Limburg en dat moet op haar doodskist te zien zijn, vindt ze.

‘Bezig met het leven’
Hamaer moest even wennen aan het schilderen van haar eigen doodskist, maar het voelt goed. “Ik ben tijdens het schilderen niet met de dood bezig, maar juist met het leven”, aldus Wiepkje. Het beschilderen van de kisten gebeurt nog niet op grote schaal. Maar daar is het Nijsten ook niet om te doen. “Het moet natuurlijk wel goed voelen bij de mensen.”

Bron: www.1limburg.nl

DE BESTE DEAL