ziggo

Fusie Ziggo en Vodafone was eenmalige deal

 

Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, zegt dat de Nederlandse fusie met Vodafone een eenmalige deal is en geen opmaat naar dergelijke deals in andere landen.

“Dit was een unieke situatie”, zegt Liberty Global-CEO Mike Fries over de fusie tussen Ziggo en Vodafone. Fries zegt dat tijdens de Morgan Stanley Technology, Media and Telecoms-conferentie, meldt Reuters.
Volgens Fries speelde het vooral een rol dat Ziggo in de Nederlandse markt groter is dan Vodafone. Op de vraag of Liberty Global in andere landen dergelijke deals aangaat, zegt Fries: “Moeilijk te zeggen, maar waarschijnlijk niet”.
De CEO merkt op dat er in Europa weinig andere kansen voor fusies zijn, omdat de regio zo gefragmenteerd is als het gaat om telecomaanbieders.
Ziggo is na de fusie met UPC in 2014 de enige provider die in heel Nederland over een kabelnetwerk beschikt. In februari kondigde Ziggo en Vodafone aan te willen fuseren. Samen willen de bedrijven met bijvoorbeeld pakketdeals de strijd aan met KPN, dat al langer zowel vast internet, tv en mobiele telefonie aanbiedt.


Bron:Nu.nl/