Gelekte video toont Galaxy S8 volledig

Hoewel de Samsung Galaxy S8 nog moet worden aangekondigd, zijn beide uitvoeringen van het toestel in een uitgelekte video al uitgebreid te zien

De video werd door een gebruiker van Chinees sociaal netwerk Weibo geplaatst, en opgemerkt door leksite Slashleaks.

Eerste beelden Samsung Galaxy S8 en S8 Plus gelekt

Zowel de Galaxy S8 als grotere S8 Plus zijn in de korte video te zien. Zoals in eerdere lekken ook al te zien was, hebben beide toestellen erg smalle schermranden.
Ook ontbreekt de thuisknop, in lijn met eerdere geruchten. Waar veel Android-toestellen al jaren een virtuele thuis knop onderin beeld gebruiken, hadden Samsung-telefoons nog altijd een fysieke knop.

Vingerafdrukscanner

Die knop bevatte tot nu toe ook de vingerafdrukscanner. In de video is te zien dat de scanner bij de S8 achterop zit, naast de camera. Samsung zelf zinspeelt in een teaser-video voor de onthulling van de S8 ook al met het verdwijnen van de thuisknop.
Boven het scherm is naast de selfiecamera nog een andere lens te zien, vermoedelijk een irisscanner. De geannuleerde Galaxy Note 7 had ook al zo’n scanner waarmee de gebruiker na een geslaagde oogscan toegang tot zijn telefoon krijgt.
De video toont ook dat de Galaxy S8 een reguliere koptelefoon ingang heeft. Apple verwijderde die aansluiting bij de iPhone 7 en geruchten zeiden eerder dat Samsung met zijn nieuwste toestellen mogelijk hetzelfde zou doen.
De Galaxy S8 huist waarschijnlijk de nieuwe Qualcomm Snapdragon 835-chip. De toestellen verschijnen naar verluidt met schermformaten van 5,8 inch en 6,2 inch. In beide gevallen gaat het om een QHD Super AMOLED-scherm dat 83 procent van de voorkant van het toestel beslaat.
Door: NU.nl