Het is eindelijk zover: Ziggo levert Mediabox Next aan alle klanten

Mediabox Next is vandaag officieel bij Ziggo voor alle klanten beschikbaar. Die moeten bij het kabelbedrijf wel een van de twee duurste Alles-in-1-abonnementen kopen. Ziggo heeft de marktintroductie van Mediabox Next aan Totaal TV bevestigd.
 
Het is eindelijk zover: Ziggo levert Mediabox Next aan alle klanten
 

Mediabox Next is de nieuwste bruikleendecoder van Ziggo die is ontwikkeld door Liberty Global. VodafoneZiggo en Liberty Global presenteerden ‘m medio september tijdens de Tech Summit in het Ziggo Dome. Daarna begon een groter testtraject onder een beperkte groep klanten van kabelbedrijf Ziggo. In de afgelopen jaren werd Mediabox Next aan meer klanten geleverd in het kader van een zogenaamde soft-launch. In de afgelopen maanden heeft Ziggo de ervaringen en opmerkingen van gebruikers gebruikt om Mediabox Next te verbeteren. Dit heeft geleid tot meerdere firmware-updates.

Voordelen Mediabox Next

Mediabox Next heeft vele voordelen ten opzichte van de voorganger Mediabox XL. Zo is de nieuwe tv-decoder veel energiezuiniger. Het opnemen van programma’s gebeurt in de cloud waardoor deze ook terug bekeken kunnen worden via een vernieuwde Ziggo GO-app die het kabelbedrijf aan alle klanten levert die Mediabox Next gebruiken. De combinatie van Mediabox Next en de vernieuwde Ziggo GO-app is het fundament van het nieuwe kijkplatform van Ziggo. Een andere innovatie is de spraakbesturing. Mediabox Next is vrijwel volledig met de eigen stem te bedienen. Zappen tussen zenders en het terugkijken van programma’s vanuit de tv-gids wordt hierdoor veel makkelijker.

4K Ultra HD

Mediabox Next is geschikt voor het kijken van content in 4K Ultra HD. Ziggo levert 4K UHD alleen via IP. De eerste lineaire zender is Love Nature 4K die beschikbaar is voor alle klanten die Mediabox Next gebruiken. Voor alle andere klanten is Love Nature met een Ziggo Movies & Series XL-abonnement alleen in HD te bekijken. Ook zijn enkele films, series en documentaires in UHD via het video on demand-platform in Ultra HD te bekijken. Dit content is onderdeel van Ziggo Movies & Series. Wie een geschikt abonnement bij Netflixkoopt, kan ook content van deze online streamingdienst via Mediabox Next in 4K UHD bekijken. Natuurlijk is in al deze gevallen wel een 4K-televisie noodzakelijk voor het kijken van content in Ultra HD-beeldkwaliteit.

Alles-in-1

Ziggo levert Mediabox Next zonder maandelijkse extra kosten aan alle klanten die bij het kabelbedrijf een Alles-in-1 Max en Alles-in-1 Complete abonnement kopen. Wie al een van deze twee abonnementen bij Ziggo koopt, kan een omruil van Mediabox XL voor Mediabox Next aanvragen. Hierbij wordt dan wel een nieuw abonnement met Ziggo aangegaan en vervallen eventueel lopende actiekortingen bij het huidige abonnement. Daarnaast wordt in dit geval ook eenmalig €19,95 aan verzend- en behandelingskosten berekend. Wie bij Ziggo een beperkter Alles-in-1-abonnement koopt en de overstap naar Mediabox Next wil maken, dient het abonnement naar de Max of Complete variant op te waarderen. Het is onbekend of en zo ja, wanneer Mediabox Next bij andere Alles-in-1-abonnementen geleverd gaat worden. Aan zakelijke klanten levert Ziggo Mediabox Next bij het Internet Pro-pakket.

Tweede Mediabox Next

Het is op dit moment nog niet mogelijk een of meer extra Mediabox Nest bij een abonnement te krijgen. Wie Mediabox XL gebruikt in combinatie met de Extra Mediabox dient bij de overstap naar Mediabox Next met deze huidige beperking rekening te houden. Als het later wel mogelijk wordt meerdere Mediabox Next aan een abonnement te koppelen, moet ook rekening gehouden worden dat altijd een coaxverbinding gebruikt moet voor ontvangst van in DVB-C uitgezonden tv-zenders. Ook is het aan te bevelen de tv-decoder met een UTP-kabel aan het internet te koppelen.

In het komende nummer van tv-gids Totaal TV is een uitgebreide test van Mediabox Next te lezen. Totaal TV editie 13 is vanaf 17 juni in de winkel verkrijgbaar en wordt aan abonnees geleverd.

Bron: www.totaaltv.nl

Spaar Geld Uit Op Je Internet – Hoe Krijg Je Goedkoop Internet?

Hoewel er tegenwoordig heel wat internetleveranciers zijn, kan internet toch wel wat kosten. Vooral internet geleverd door grote bedrijven kunnen een groot kostenplaatje hebben, daarom is het zeker aangeraden om onderzoek te doen naar goedkopere internetbronnen. Hieronder vind je alvast ons lijstje met de goedkoopste internetleveranciers.

Tele2

Het Tele2 internetabonnement wordt vaak gezien als het goedkoopste internetabonnement in Nederland. Het Tele2 abonnement kost slechts 25 euro per maand en kan je daarom heel wat geld uitsparen.

Er zijn verschillende abonnementen van Tele2 waarvoor je kunt kiezen. Het goedkoopste is de Internet Light verbinding. De downloadsnelheid voor dit pakket bedraagt 20mb en de uploadsnelheid 2mb. Natuurlijk is dit niet bijzonder hoog, maar je kan je pakket altijd bijwerken naar een snellere verbinding en het komt nog altijd iets goedkoper uit.

T-Mobile

T-Mobile is een andere internetleverancier met aantrekkelijke internetabonnementen. Bij T-Mobile krijg je dezelfde internetsnelheid als bij Tele2, maar je krijgt het voor slechts 24.50 euro voor de eerste zes maanden. Daarna krijg je er ook interactieve televisie en bellen bovenop.

We moeten wel zeggen dat dit abonnement wel met een addertje onder het gras komt. Wanneer je dit abonnement kiest, dan gaat de prijs omhoog na zes maanden. Als je alleen internet wil met de gratis draadloze verbinding, dan kan dit vanaf 27 euro per maand.

 

Online.nl

Wil je internet dat net iets sneller is, maar toch heel goedkoop blijft? Indien ja, dan is Online.nl de beste keuze. Dit bedrijf biedt hun klanten internet met een downloadsnelheid van 30mb en een uploadsnelheid van 3mb voor slechts 28,50 euro per maand.

Net zoals T-Mobile en Tele2, biedt Online.nl ook interessante combinatiepakketten aan. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een combinatie van internet, televisie, en bellen, dan kan dit bij online.nl voor slechts 32,50 euro voor de eerste zes maanden. Natuurlijk zal de prijs wel stijgen na de eerste zes maanden, dus controleer altijd even de voorwaarden voordat je kiest voor een combinatiepakket.

Online.nl biedt ook een apart internetpakket aan dat niet in prijs veranderd; dit is het pakket voor 28,50 per maand. Hoewel het nog steeds niet het snelste internetpakket is, het komt natuurlijk veel goedkoper uit.

Wat Goedkoop Internet Betekent

Je kan makkelijk sparen op je internetverbinding, maar vergeet niet dat de goedkopere pakketten invloed kunnen hebben op je internetsnelheid. Bepaal daarom eerst of je snel internet al dan niet nodig hebt.