intel

Intel onthult pc op creditcardformaat

 

Intel heeft een pc op creditcardformaat onthuld. De Compute Card is bedoeld om allerlei apparaten makkelijker de mogelijkheden van een computer te geven.

De Compute Card bevat alle elementen van een volledige pc, zoals een Intel-chip, geheugen, opslagruimte, wifi en bluetooth, meldt Intel.
Dat zit allemaal in een behuizing van 94,5 x 55 millimeter, met een dikte van 5 millimeter. Fabrikanten van allerlei apparaten zouden machines kunnen maken met een speciale sleuf voor de Compute Card, meldt Intel.
Het kaartje zou dan alle computertaken op zich nemen, en makkelijk te vernieuwen of vervangen zijn. Intel zegt dat de Compute Card geschikt is voor alles van koelkasten tot slimme kiosks en beveiligscamera’s tot Internet of Things-apparaten.
Door een standaard sleuf voor de Compute Card in hun apparaten te bouwen hoeven bedrijven volgens Intel minder tijd te besteden aan op maat gemaakte connecties en computers voor apparaten, waardoor zij sneller en goedkoper kunnen innoveren. Er zou uiteindelijk keus zijn uit Compute Cards met verschillende snelheden.
Intel ontwikkelde eerder al pc’s met het formaat van usb-sticks. Die Compute Stick is als volledige pc te gebruiken door hem met een beeldscherm en draadloze muis en toetsenbord te verbinden.

Bron: NU