De Nederlandse webwinkel Belsimpel is begonnen met de verkoop van Xiaomi smartphones in Nederland. De toestellen van het Chinese smartphonemerk zijn erg populair maar waren tot op heden alleen via omwegen verkrijgbaar in Nederland.

Ondanks dat smartphones van de Chinese smartphone producent Xiaomi in Nederland nog niet verkrijgbaar waren, werd er ook in Nederland veel gezegd en geschreven over dit nog relatief jonge Chinese smartphone merk. De toestellen van Xiaomi worden wereldwijd geroemd door hun lage prijs en uitgebreide functionaliteit.
Toestellen van Xiaomi konden tot op heden enkel via omwegen verkregen worden. De toestellen moesten via buitenlandse websites besteld worden en vervolgens naar Nederland komen. Dit heeft als nadeel dat het bij problemen moeilijker is om aanspraak te maken op garantie en dat niet de Nederlandse garantie regelgeving van kracht is, maar de garantie regelgeving die geldt in het land waar het toestel is aangeschaft.
De Nederlandse webwinkel Belsimpel maakt het voor Nederlanders nu een stuk eenvoudiger en veiliger om een smartphone van Xiaomi aan te schaffen. De webwinkel is begonnen met de verkoop van drie modellen van Xiaomi: de Xiaomi Mi 5, momenteel het paradepaardje van Xiomi, alsmede de Xiaomi Mi Max en de Xiaomi Redmi 3S. Doordat de toestellen door Belsimpel geleverd worden, kunnen klanten ook bij Belsimpel aankloppen voor service en garantie op het moment dat er onverhoopt iets met de smartphones aan de hand zou zijn. In ‘ruil’ voor dit gemak en ‘veiligheid’ zijn de toestellen van Xiaomi bij Belsimpel wel iets duurder dan wanneer Nederlanders de toestellen zelf zouden importeren.
Bron: Android Planet