Samsung stopt verkoop brandgevaarlijke Galaxy Note 7

Samsung legt de verkoop van het nieuwe Galaxy Note 7-toestel tijdelijk stil in verband met problemen met de batterij. De smartphonefabrikant doet dit na meldingen dat van sommige exemplaren de batterijen bij het opladen zijn ontploft. Samsung stelde de problemen bij 35 exemplaren vast. In Nederland is het nieuwste toestel van Samsung nog niet te koop.
Kopers van de brandgevaarlijke smartphones krijgen een vervangend toestel. Naar verwachting gaat het ongeveer twee weken duren voordat deze beschikbaar zijn.
Volgens het bedrijf zijn er al meer dan een miljoen Note 7-toestellen verkocht. Het is nog niet bekend wanneer de verkoop van de Galaxy Note 7 wordt hervat.

Verkoopsucces

Gisteren werd al bekend dat Samsung de leveringen van de Galaxy Note 7 had opgeschort. Het bedrijf deed dit nadat er een filmpje was verschenen waarin wordt geclaimd dat de telefoon is ontploft.
Volgens experts moet Samsung snel reageren op de meldingen om te voorkomen dat het bedrijf blijvend met exploderende batterijen wordt geassocieerd. De nieuwste smartphones van het bedrijf verkopen erg goed en het bedrijf hoopt met de Note 7 op een nieuw verkoopsucces.

iPhone

Mede omdat concurrent Apple waarschijnlijk volgende week de iPhone 7 presenteert, komen de berichten over de kwaliteitsproblemen met de Galaxy Note 7 Samsung erg slecht uit.

Bron: NOS